Technológia

DUGATTYÚS, CSAVAR vagy SCROLL?

A kompresszor kiválasztása előtt a következő egyszerű kérdéseket kell feltenni:

 • Mennyi a rendszer sűrített levegő igénye?
 • Hogyan változik ez az igény? Szakaszos, egy minimum és maximum érték között váltakozik vagy azonos szinten állandó?
 • Milyen minőségű sűrített levegőt igényel a felhasználás (szűrési szint, olaj jelenléte stb.)?

 

A Fini kompresszorok bármely lehetőségre megoldást kínálnak:

 • dugattyús kompresszorok szakaszosan fellépő alacsony vagy átlagos levegőigényre;
 • csavarkompresszorok állandóan vagy szakaszosan jelentkező magas sűrített levegő igényre, rendkívül magas hatékonysági szinttel;
 • SCROLL spirálkompresszorok minden olajmentes sűrített levegőt igénylő felhasználási területre, mint például gyógyszeripar, gyógyászati laborok, élelmiszeripar gyártási és csomagolási szektora, vegyipar, ipari festés.

 


DUGATTYÚS technológia

Fini dugattyús technológia

A Fini márkanév és a minőség fogalma kéz a kézben jár 1952 óta. A tapasztalat, a szakértelem, az évről évre bővülő termékpaletta hozzájárult ahhoz, hogy a Fini – a 120 országban jelenlevő képviseleteivel – világviszonylatban is vezető vállalattá váljon a sűrített levegős szektorban.

A Fini programjában a dugattyús kompresszorok rendkívül széles választéka található meg: egybeépített vagy ékszíjmeghajtású kompresszorok olajkenéses kivitelben,  0,4 – 15 kW teljesítményben, olajmentes kivitelben 0,4 – 1,5 kW teljesítményben.

A kiváló minőségű alapanyagoknak és a folyamatosan ellenőrzött gyártásnak köszönhetően a kompresszorok rendkívül tartósak és megbízhatóak:

 • A magas légszállítást biztosító szelepek a Fini saját üzemeiben készülnek.
 • Nagy hatásfokú hűtés a ventilátoroknak és nagy átmérőjű ékszíjtárcsáknak köszönhetően.
 • A gondosan kialakított hengerek rendkívül kevés olajat fogyasztanak.
 • A sűrítőegységek kritikus alkatrészei a Fini gyártósorán, precíziós robottechnika segítségével készülnek, nagy hangsúlyt fektetve a folyamatos minőségellenőrzésre.

 

Fini dugattyús technológia magyarázat

Tovább  a dugattyús kompresszorokra...

 


CSAVAR technológia

Fini csavar technológia

Csavarkompresszoraink kétféle kivitelben készülnek:

Fini ékszíj meghajtás
 • ékszíjmeghajtású,
 • olaj befecskendezéses csavarkompresszorok
 • 2,2 – 75 kW teljesítményben,
 • fix vagy szabályozható fordulatszámmal (inverterrel):
 • MICRO és PLUS sorozat.
Fini közvetlen meghajtás

 

A komplett gyártási eljárás a tervezéstől a csomagolásig a Fini saját üzemeiben történik. Magasan képzett szakembergárda végzi a gyártást és összeszerelést.

Minden egyes gyártási folyamatot folyamatos ellenőrzés és monitorozás kísér, így garantált a kompresszorok kiváló minősége és páratlan megbízhatósága. Minden csavaregység  100%-os ellenőrzésen esik át.  Gyártás után, a rotorok és ház összeszerelési fázisában is kontrollálják.

A legújabb generációs robottechnika segítségével, automata gépsoron történő összeszerelés és ellenőrzés, valamint a számítógép által vezérelt ellenőrző és tervező szerszámok képezik a gyár legnagyobb beruházását.
További információkért a csavarkompresszorokról ide kattintson.

 


SCROLL technológia

Fini scroll technológia

100% olajmentes A műszaki és termékfejlesztésre fordított folyamatos beruházás lehetővé tette, hogy a Fini bemutassa az új „100% olajmentes” SCROLL spirálkompresszor sorozatát: jól bevált technológia az olajmentes sűrített levegő előállítására.

 

Scroll működés Két forgó spirál termeli a sűrített levegőt, nincs fém a fémmel érintkezés,  a sűrítőegységben rendkívül kevés a mozgó alkatrész így nagyon megbízhatóan működik.

 

Minden olajmentes sűrített levegőt igénylő felhasználási területre ajánljuk, mint például gyógyszeripar, gyógyászati laborok, élelmiszeripar gyártási és csomagolási szektora, vegyipar, ipari festés.

További információkért a Scroll kompresszorokról ide kattintson.